Beograd, Dobračina 5, tel: 381 11 2620-521,          fax: 381 11 2621-375 e-mail:odiseja@sezampro.rs http://www.odiseja.co.rs

Ime ‘Jelena Zagorac’  upamtila sam još 2012. godine kada sam – na sajtu biblioteke u  Bačkoj  Topoli – otkrila Jelenine prikaze Odisejinih knjiga. Bili su to jedna biografska knjiga i dva romana za decu: Crvena princeza (autorke Sofke Zinovjev), Žurke u pidžamama (autorke Džeklin Vilson) i Vrag Miodrag (autora Majkla Lorensa). Veoma mi se dopalo što je Jelena uspevala da na ograničenom prostoru argumentovano iznese suštinu knjige.  Godinu zeca A. Pasiline – roman koji je objavila takođe Odiseja – Jelena je vrlo primamljivo i prikazala, znalački istakavši mesto autora i njegovog romana na svetskoj sceni i ostavljajući čitaoca pred  pitanjem, koje ga poziva da pročita roman. Dve knjige za decu još čekaju da budu prikazane.

Način na koji Jelena piše pokazuje da (uz obrazovanje) poseduje i višegodišnje iskustvo u pisanju, te bih je preporučila svakome kome su potrebni autorski tekstovi (časopisi, blogovi, portali, sajtovi, biografije), kao i podrška prilikom pisanja (autobiografije).

Marija Vukosavljević, urednica

 

Moj tekst Svako pitanje više odgovora na sajtu Muzeja opštine Bačka Topola!

Moj tekst o promociji knjige Bore Otića Šorom sredom, dvared na Prometejevom sajtu!

Moj prikaz knjige Kasperijada. Priče za mangupe i one druge i link ka blogu izdavača kuća Odiseja smestila je u rubriku “Preporučujemo”.

Tekst sa mog bloga na zvaničnoj stranici pisca koji je ušao u uži izbor za NIN-ovu nagradu (zvanična stranica Bojana Krivokapića)!

Moje ime i link ka mom blogu našli svoje mesto  na sajtu Muzeja Vojvodine!

Jelenine sitnice preporučene na jednom od najčitanijih blogova u regionu: Dunja preporučuje na Brana’s Divine World!

 

Advertisements

Author: Jelena Zagorac

Diplomirala sam književnost i u potrazi sam za otvorenim prostorima. I've graduated a literature and I'm looking for free places.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s